Mikuláš Č. nemá v úmysle dať zlikvidovať predsedníčku senátu OS v Prešove

07.09.2006 Celý región

Prešov 7. septembra (TASR) - Údajný boss podsvetia Mikuláš Č. nemá v úmysle dať zlikvidovať predsedníčku senátu Okresného súdu (OS) v Prešove. Vyjadril sa ta...
Prešov 7. septembra (TASR) - Údajný boss podsvetia Mikuláš Č. nemá v úmysle dať zlikvidovať predsedníčku senátu Okresného súdu (OS) v Prešove. Vyjadril sa tak dnes počas hlavného pojednávania po tom, čo sudkyňa pri konštatovaní listinných dôkazov prečítala jeho list a po ňom sa spýtala, či sa má \"niekoho alebo niečoho\" obávať.

Mikuláš Č. vysvetľoval, že list napísal len preto, aby ju dopredu varoval pred anonymom, v ktorom by sa tvrdilo, že sa on usiluje o jej život. Naopak, Mikuláš Č. tvrdil, že procesu pod jej vedením sa \"neobáva\". \"Keby som proti vám niečo mal, tak by som namietal na začiatku procesu, a to sa nestalo, \" dodal.
Údajný boss podsvetia tvrdil v liste predsedníčke senátu, že je obeťou spravodajských dezinformácií a tých, ktorí \"lobujú za udržanie Špeciálneho súdu\".
V tejto súvislosti sa ozval na pojednávaní aj jeden z obhajcov. Chcel povedať všetkým prítomným, , že on a ďalší dvaja kolegovia dostali výhražný anonym. Podacia pečiatka je na pošte v Bratislave a dátum je 30. august. Pisateľ ich v ňom vyzýva, aby sa vzdali obhajoby \"grázlov\" a zachovali si svoju advokátsku česť. Ak vraj tak neurobia, tak im to pisateľ a bližšie nešpecifikované sily \"sčítajú\".
Predsedníčka senátu tieto skutočnosti nijak nekomentovala, kópie anonymov zaprotokolovala.
 

Vyberte región

mark